Om oss

Gute Properties – Trädgårdsskötsel med kvalité

Vi hjälper dig ta hand om din trädgård

Gute Properties utför trädgårdsskötsel och markarbeten över hela Gotland. Oavsett om du är privatperson, företag, bostadsrättsförening eller något helt annat så hjälper vi dig gärna.

Vi sätter kunden och dennes önskemål i fokus då vi eftersträvar att få återkommande, nöjda, och glada kunder. Letar du efter ett företag du faktiskt kan lita på? Gör som många andra och anlita Gute Properties.  

Ägare

Linus Grönlund

Telefon

Våra behörigheter

För att arbeta med trädgårdsskötsel och grävning krävs en rad behörigheter. Här kan du läsa om vilka vi erhåller.

Körkortsbehörighet B & C

Förarbevis Grävlastare

HLR

Förarbevis Grävmaskin

Heta Arbeten

Arbete på väg, 1.1, 1.2, 1.3

Förarbevis Lastmaskin

Motorsåg A,B,C & D

Första Hjälpen

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

”Jag som driver bolaget har alltid haft ett stort intresse för företagande samt att hjälpa personer. Genom trädgårdsskötseln kan jag få kombinera bägge delarna. På Gute Properties gör vi alltid det lilla extra för våra kunder, på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt.”

Linus Grönlund, ägare

Vanliga frågor och svar

Vi får många frågor om många olika saker. Vi har här samlat en kort lista på de vanligaste frågorna gällande gräsklippning. Har du en fråga? Ring oss gärna, eller skicka ett mail, så svarar vi dig så fort vi kan.

G
F
När ska man så gräs?

Den bästa tiden att så gräsmatta är under sensommaren eller tidig höst. Då har jorden haft gott om tid att värmas upp medans luften är sval och fuktig vilket är optimala förutsättningar för gräsfröna att ta sig. Det går även att så på våren men då är det ofta torrare och du behöver vara extra noga med vattningen. Du bör också hålla koll på marktemperaturen och inte så för tidigt, temperaturen i jorden behöver vara minst 10 grader för att fröna ska gro. Om du vill så på sommaren så passa gärna på under en svalare och regnigare period.

G
F
Hur blir jag av med mossa i trädgården?

Det finns några olika knep för att bli av med mossan. Regelbunden klippning är bästa knepet för att få en frisk gräsmatta. En höjd på 3-5 centimeter är lagom i trädgården och man bör inte klippa bort mer än en tredjedel av gräsets längd åt gången. Gräsmattan blir tätare och starkare om den klipps ofta men lite varje gång. Det korta gräsklippet fungerar dessutom som naturlig gödning för gräset.

När mer solljus kommer ner i gräset vantrivs mossan. Klipper man gräset ofta märker man ganska snart att gräset blir starkare och tätare, och mossan försvinner.

G
F
Gäller RUT-avdrag vid gräsklippning?

Ja, RUT-avdrag gäller för gräsklippning som en del av trädgårdstjänster. RUT-avdraget syftar till att underlätta för privatpersoner att anlita hjälp för hushållsnära tjänster, vilket inkluderar olika typer av trädgårdsarbete såsom just gräsklippning. Detta innebär att du som privatperson kan dra av en del av kostnaden för arbetskraften direkt på fakturan när du anlitar ett företag för att klippa din gräsmatta. Avdraget görs direkt av tjänsteföretaget, så du betalar endast en del av den totala kostnaden.

Det är viktigt att notera att RUT-avdraget endast täcker arbetskostnaden och inte själva gräsklipparen eller resor. Dessutom finns det en gräns för hur mycket du kan dra av per år. För att kunna utnyttja RUT-avdraget måste du uppfylla vissa villkor som Skatteverket ställer, bland annat att du är skattskyldig i Sverige och att tjänsten utförs i eller nära ditt hem.

G
F
När ska man beskära fruktträd?

När ett träd beskärs får den en balanserad krona som släpper in solljus till trädet. Trädet får starka bärande grenar och det blir lättare att plocka frukten vars kvalité blir bättre. Beskärningstid är traditionellt på vårvintern eftersom det då finns tid till detta och det syns tydligt hur grenarna växer. Annars är de så kallad JAS-månaderna (Juli-Augusti-September) utmärkta för beskärning av fruktträd.

Kom i kontakt med oss

Kontakta oss idag för att få en kostnadsfri offert för just ditt projekt

Kontaktinfo:

Adress:

Stenkyrka Stenstugu 304, 624 42 Tingstäde